Avalon Hotel i Göteborg

Avalon Hotel är beläget i hjärtat av Göteborg. Det centrala läget utgör en perfekt utgångspunkt och träffyta för shopping, kultur, nöjen och nattliv.  Hotellet är ett konst- och designhotell. Här finns mycket av det som skapar upplevelsen av Avalon. Här berättar jag Nina Jansdotter en del av min upplevelse av Avalon och jag intervjuade även Kamilla Grodzki som är Hotel Manager där.

Hotell Avalon Göteborg

Foto: Pressbild

Jag har många gånger gått förbi Avalon och nyfiket undrat över platshästar på balkongen, färgglada stora stolar utanför och poolen de har på taket. Det är ett hotell som sticker ut på flera sätt. Och läget är perfekt vid Avenyn och fina saluhallen där jag tycker mycket om att äta eller köpa med mig något te eller annat gott.

 Nu fick jag äntligen chansen att bo där en natt och uppleva mer av deras koncept. För den designintresserade är Avalon julafton. Det mesta är design. Jag skrattade tillsammans med frukostvärdarna när jag påpekade att hos er är allt designat, även kaffekopparna. Redan i lobbyn känns det som en konstutställning och det är en spännande blandning av konstnärer som presenteras.

Hotell Avalon Göteborg

Foto: Pressbild

Feng shui certifikat

Att jag såg en skylt i hissen om att de är ett feng shui certifierat hotell fångade också mitt intresse. Inom feng shui spelar inredning, ljus, doft och ljud stor roll och det märks på hela atmosfären på flera plan att det är genomtänkt.

-Att god mat och dryck är en del av en bra hotellupplevelse ser vi som en självklarhet. Avalons roll är att göra hela vistelsen minnesvärd. Hotellet, med sitt läge och 101 rum takterrass och en magisk utomhuspool, är själva fundamentet för vår verksamhet och våra gästers besök., säger Kamilla.

Arkitekturen och adressen påverkar atmosfären i hög grad. Det centrala lägets möjligheter och inredningens komfort färgar av sig. Det är lätt att både göra ingenting och vad du vill. Från sjätte våningen och uppåt ingår himlen i priset. En utpräglad stadskänsla blir en storslagen naturupplevelse, tillägger hon.

 

 

Hotell Avalon Göteborg

Foto: Pressbild

Vad brukar ni få beröm för av gäster?

-Att vi håller en extremt hög kvalité och servicenivå som är utöver det vanliga.

De har väldigt många stamgäster. På vardagarna bor affärsresenärerna hos dem och på helgerna kommer privatresenärerna.

Sedan årsskiftet tog Stureplansgruppen över driften av Avalon. De kommer att fortsätta arbetet med att förädla hotellet med starkt fokus på att vara en given destination för upplevelser inom restaurang och bar förklarar Kamilla och avslutar med att säga:

-Vi vill behålla Avalons hjärta i form av konsten och designen och har planer på att uppdatera rummen samt restaurangen med bland annat en ny färgsättning.

Hotell Avalon Göteborg

Foto: Pressbild

Hotell Avalon Göteborg

Dela denna artikeln!