Stockholm beauty weeks Maria Forssén ger sina bästa nätverkstips

Stockholm Beauty Week är som ett stort nätverksevent. Här berättar Maria Forssén som driver det eventet om varför hon har valt den inriktningen som eventarrangör och hon ger även några bra nätverkstips.
Maria Forssén

Foto: Pressbild

Maria inleder med att förklara att hon först också har lärt sig att bra affärer görs människor mellan bra människor Good people. Good business, som hon brukar säga. Det har blivit hennes signum i branschen.

-Jag har också drivit nätverk sedan 1999. Det faller sig naturligt att ta in lite mer nätverkstänk i denna fantastiska skönhetsbransch med så många eldsjälar och drivna entreprenörer.

Det digitala nätverkandet är också viktigt menar hon. De hade digitala intervjuer med människor i branschen under pandemin.

– Vi körde då instagram lives. Det funkade jättebra då. Det är möjligt att vi kommer köra lite zoomseminarier som komplement till mässan. Våra instalives under pandemin var lika mycket pepp som kunskap.

Vad är det roligaste med att nätverka anser du?

-Att prata med så mycket intressanta människor. Som att läsa fast i verkligheten! Så mycket kunskap som genereras till idéer när man kommer in i diskussion! Man blir ofta överraskad och det är kul och nyttigt. Ur det egna perspektivet men också ur ett samhällsperspektiv, säger Maria entusiastiskt.

Stockholm beauty week

Foto: Pressbild

Kan du ge något bra mingel och nätverkstips?

-För det första. Att ställa genuint nyfikna frågor eller komplimanger som dörröppnare. Fråga alltid mer och lyssna än vad du berättar om dig själv. Det du säger bör vara konstruktivt så den andra får med sig något av dig även om det bara handlar om ett skratt, tillägger hon.

Ett annat jättebra tips Maria gärna vill ge är att passa på och presentera människor för varandra. Det är också ett bra sätt att gå vidare till nästa person. Det är ofta lättare att inleda än att avsluta.

 Vad ska man undvika? 

-Att prata om ointressanta saker som väder eller dina problem, iallafall i ett inledningsskede. Eller att svära. Språket är viktigt.

 Kommer nätverkandet bli viktigare framöver? Varför i så fall?

-Absolut. Att vara personlig och sticka ut, bjuda på ideer tips och skratt kommer vara ovärdeligt ju mer automatgenererad info och matchningar som ej känner av kemi som kommer att uppstå på marknaden.

Nätverk är vänskap och superroligt och är bra för intellektet. Forskning har visat att mingla bibehåller intelligensen, avslutar Maria med ett leende.

Stockholm beauty week

Foto: Pressbild

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbilder

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbilder

Övriga artiklar