Spa på The Hotel Maria

För ett år sedan fick jag, Nina Jansdotter att besöka The Hotel Maria i Helsingfors och då var det under ombyggnaden av byggnaderna. Ni fick jag möjligheten att prova på hotellet på riktigt strax efter att de öppnat dörrarna och jag var mer än nöjd med min vistelse. Det ett av de bästa hotellen jag någonsin satt min fot på.

Spa Hotel Maria Helsingfors

Foto: Pressbild

Deras signum är nordisk design och gästfrihet med lyxnivå för att locka de kräsnaste gästerna från hela världen. Enligt Heli Mende, commerial director på The Hotel Maria som tog sig tid att visa mig flera av deras fantastiska sviter, har lyxturisterna redan börjat hitta dit fast hotellet bara har haft öppet sedan den 15 december. Gästernas respons har varit överväldigande positiv, vilket Heli och de andra i personalen är glada och tacksamma för. De jobbar hårt för att ge gästerna en så bra vistelse de bara kan, både med att möta individuella önskemål och genom service i toppklass, så som sig bör på ett hotell som vill utmärka sig inför de alla kräsnaste resenärerna som upplevt lyx i hela världen.

Spa Hotel Maria Helsingfors

Foto: Pressbild

Restaurering med varsam hand

De har restaurerat de gamla byggnaderna med varsam hand så att det genuina äldre finns kvar men samtidigt omvandlats till något nytt, inspirerande och välkomnande. Designen är färgkoordinerad med ljusa och lugna färger. Det ger en sober känsla som andas skandinavisk design som är väldigt lyxig i varje detalj och till och med hemtrevligt.

 Spaupplevelsen får högt betyg

Som den spaälskare jag är så var det underbart att besöka deras stora och härliga spaavdelning. Där fanns flera ställen att doppa sig och självklart finns där både torr- och ångbastu och en liten kall pool för att svalka av sig. Jag provade alla förutom den kalla för jag fick nog av kallt i och med att det var 25-grader minus ute och jag hellre fokuserade på att värma upp mig. Spaet hade även en mycket trevlig lounge-avdelning med en fontän i mitten. Där var det skönt att hänga och bara vara, före bad och behandlingar. Ett bra ställe att landa och stressa ner, från vardagens hektiska bestyr.

 

Spa Hotel Maria Helsingfors

Foto: Pressbild

Många spabehandlingar på menyn

Det var svårt att välja bland alla behandlingar som erbjuds. Där finns allt till ansiktsbehandlingar, klassisk massage, även för par eller förälder och barn.  De har skrubb-behandlingar av allehanda sorter och behandlingar med hälsosamt ljus med mera. Du kan skräddarsy din egen behandling under konsultation av deras kunniga terapeuter vilket är en bra väg att gå om du är osäker på vad du vill välja av hela deras smörgåsbord.

Spa Hotel Maria Helsingfors

Foto: Pressbild

Nordisk signaturbehandling

Jag är glad att jag valde deras signaturbehandling med namnet Body & Mind- artic healing with Maria Touch. Just att välja signaturbehandlingen på ett spa är något jag kan rekommendera dig att göra för då får du oftast en upplevelse utöver det vanliga i och med att den ofta är mycket väl genomtänkt och utgår från orten där spaet ligger. Vilket även var fallet med denna fina behandling.

Först började det med ett fotbad med nordiska örter och efter var det torrborstning med en otroligt skön och effektiv torrborste som jag också köpte med mig hem för att jag blev så förtjust i den. Torrborstning är en lisa för huden, för lymfan och även för att den ger avslappning för både kropp och skäl. Det är en gammal tradition som jag verkligen kan rekommendera. Nästa steg var en örtoljemassage som ytterligare ökade avslappningen och slutligen fick jag en ansiktsbehandling. Sedan kände jag min som ny.

Massage på rummet

För den som hellre vill ha massage och behandlingar på rummet så erbjuds även detta och det tycker jag är fin service att gästerna kan välja. Summan av kardemumman är att jag är mycket nöjd med min vistelse på The Hotel Maria och jag åker gärna dit fler gånger.

Av Nina Jansdotter

Foto: Pressbild

Dela denna artikeln!