Demme reser jorden runt

Björn Demme och hans fru bloggar under titeln Demme reser jorden runt. Här berättar han om varför de väljer att resa mycket och kommunicera om det.

Björn är 72 år och pensionär. Tidigare arbetade han som  medierådgivare och VD inom media och marknadskommunikation i drygt 30 år.

-Jag och min fru Karin, pensionerad förskollärare 69 år, bor på Eriksberg i Göteborg och på Orust med min fru Karin 69 år.

Björn och Karin har alltid rest mycket men ännu mer nu när de har lämnat yrkeslivet bakom oss. De började att planera för ett liv med mycket resande för 25 år sedan – målet var att kunna gå i pension innan de fyllde 60 och så blev det.  De gör nu 10 till 15 resor om året, förra året blev det 14 härliga resor.

-Vi tycker om att kombinera flera resmål på samma resa. Vi har bland annat gjort 12 stycken Jordenruntresor vilka blev väldigt fina upplevelser med många spännande resmål som t ex Nya Zeeland, Japan, Vietnam, Australien, Fiji, Sydafrika, Hawaii med flera, säger Björn entusiastiskt.

En av flera anledningar till att Björn och hans fru  kan resa väldigt mycket är att de optimerar utfallen från bonussystemen – de har fått ut 157 flygbiljetter och 90 hotellnätter som bonus. Många bonusbiljetter i Business Class.

Aruba

Vad är det bästa med att resa?

-Det bästa med att resa är att vi får uppleva nya miljöer och kulturer, möta många trevliga människor och att vi får fantastiska mat- och vinupplevelser. Vi har båda ett mycket stort mat- och vinintresse och vi besöker ofta vingårdar runt om i världen.

De kan boka resor enbart för att besöka bra restauranger och trevliga vingårdar.De reser inte för att tillbringa större delen av dagarna med att ligga på stranden så de väljer resmål där vi kan kombinera stadsliv och aktiviteter med strandliv, förklarar han.

-Vi njuter av varje resa, det behöver inte vara en långresa till Söderhavet även en resa till Oslo eller ett besök på Arilds Vingård ger oss väldigt mycket.

 

 

Flodkryssning på Donau

Om bloggen

De startade bloggen demmereserjordenrunt.blogg.se och FB-sidan våren 2018. De har läsare i alla åldrar 60% kvinnor och 40% män åldersmässigt är de flesta mellan 40 och 70 år.

-Vi har nu ca 6000 läsare på bloggen på en månad. Vi får väldigt många frågor från läsare som vill veta mer om att boka resor och få tips om resmålen. Vilket vi uppskattar mycket.

För Björn som arbetat och föreläst inom media/marknadskommunikation och skrivit väldigt mycket i yrkeslivet är det en rolig hobby att blogga om mina stora intressen – resor, mat och vin, anser han. 2024 har de redan hunnit med två resor till Oslo och till London.

-Vi har nu bokat in resor till Alicante och Albir i mars, Malmö i april, Barcelona i april samt en 9-dagars kryssning med Celebrity Ascent till Frankrike och Italien i månadsskiftet april/maj. Vi sitter nu och planerar flera resor för sommaren och sedan blir det planering av höst och vinterresorna, avslutar Björn med ett leende.

En av flera anledningar till att Björn och hans fru  kan resa väldigt mycket är att de optimerar utfallen från bonussystemen – de har fått ut 157 flygbiljetter och 90 hotellnätter som bonus. Många bonusbiljetter i Business Class.

Feldkirch i Österrike

Dela denna artikeln!