TikTokChrille är en av de mäktigaste på svenska TikTok
Christian Skogsgårdh är en 22-årig journaliststudent. Med sina drygt 140 000 som följer hans profil TikTokChrille är han en av de mäktigaste på TikTok i Sverige. Här berättar han om hur han fick den framgången och även en del om medaljens baksida.
TikTokChrille

Foto: Jens C Hilner

Christians nisch är att han jobbar som reporter på stan och ställer frågor om samhälle och nöjen till vanliga människor. Då och då intervjuar han även kändisar. Anledningen att han har lyckats väl är att han har ett intervjuformat som han har satt sin egen prägel på.

-Jag är ju journaliststudent i grund och botten, så jag har jobbat metodiskt med research och planering för att försöka skapa innehåll som tilltalar en bred publik.

Christian har följare från hela landet, från Malmö i söder till Haparanda i norr. Åldersspannet är mellan tio till tjugofem år.

TikTokChrille

Foto: Jens C Hilner

Vad är det roligaste med att du har nått ut så bra?

-En av de roligaste sakerna är att kunna inspirera människor. När jag träffar följare på stan berättar många för mig att jag inspirerat dem att våga gå sin egen väg. Ett av mina främsta syften i livet är att kunna hjälpa andra.

Han tillägger att han själv aldrig riktigt har fått någon stöttning när han har velat göra nya saker.

-Jag ville vara den människan jag själv behövt i mitt liv, speciellt när jag var yngre, säger Christian entusiastiskt.

Något som också driver honom är att han har fått äran att jobba med stora företag och organisationer. Det roligaste med detta är att han har fått förtroendet att vara den bryggan som gör svår och tung information mer humoristisk och lättbegripligt för en yngre publik.

 

Vad är baksidorna med framgången? 

-Baksidorna med framgången är att det har medfört mycket psykisk ohälsa. Mitt jobb är kul men krävande. Oro och prestationsångest är en stor del av vardagen. Som entreprenör krävs det kontinuerliga prestationer och resultat.

Det finns inte heller någon riktig säkerhet. Du är ansvarig för din egen verksamhet och den kan försvinna imorgon, menar han.

-Ytterligare en baksida kan vara svårigheter med att sätta gränser mellan jobb och fritid.

TikTokChrille

Foto: Jens C Hilner

Vad kan du ge för tips till andra som vill lyckas med TikTok?

Våga köra på med din egen idé.  Jag upplever att många är rädda att våga testa nya saker och tänker för mycket på vad andra har för åsikter.

Det är en fördel att du hittar ditt syfte och ditt varför, vill Christian passa på och lyfta fram. Varför vill du finnas på plattformen och vad kan du bidra med? Försök också att hitta en personlig vinkel och var konsekvent och ha tålamod. Framgång tar tid.

Christian tror att TikTok-användandet kommer att fortsätta att öka på sikt i Sverige. Trenden med korta video klipp, även kallat short-form content är något som numera finns på alla stora plattformar.

-Människor har idag ett kortare uppmärksamhetsspann. Då är kortformatet perfekt, lättkonsumerat och underhållande, avslutar Christian.

TikTokChrille

Foto: Jens C Hilner

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Jens C Hilner

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Jens C Hilner

Övriga artiklar