Toppbetyg till Marie Antoinette i Malmö

När jag, Nina Jansdotter kliver in på den malmöbaserade restaurangen Marie Antoinette utbrister jag bara spontant wow, vad fint här är! Jag hade hört mycket innan om just den restaurangen men jag hade inte kunnat föreställa mig hur speciell känsla de har lyckats att skapa. Jag bokade därför ett möte med grundaren, Alex Pidiakis för att höra mer om deras tankar bakom konceptet.

Marie Antoinette Malmö

Foto: Pressbild

Enligt honom utmärker de sig första och främst för att deras personal har både hög kompetens samt att de drivs av att servera bra kvalitét i både råvaror och service.

– I min filosofi anställer vi inte anställer medarbetare som bara vill ha ett jobb utan vi letar frekvent efter personer som har detta som ett intresse utanför arbetet också, säger Alex entusiastiskt. Samtidigt så stävar de alltid efter att maten skall vara vacker, smakfull och tilltalande, tillägger han.

En fantastisk miljö

De har inrett restaurangen själva, både vad gäller att renovera lokalen samt att välja möbler som merparten är second hand. Streck Miljön är rustik och innovativ. Vi vill kittla gästernas fantasi så att vi finns med även efter att de lämnat våra lokaler.

Jag skulle vilja förklara mer om hur känslan med hela inramningen och designen är men det är faktiskt lite svårt att förklara men om jag ska nämna något så har de till exempel en gunga i taket framför en soffa med bord. Eller att väggarna är betong som delvis är trasig och om du tänker dig att detta kombineras med ljus, stora takkronor och läckra sammetssoffor så har jag i alla fall sagt något. Men detta upplevs bäst i verkligheten och inte genom att jag försöker beskriva.

Marie Antoinette Malmö

Foto: Pressbild

Om menyn

Deras sharingmenyer har blivit väldigt populära och idén föddes hemma i köket hos Alex, som har grekiska föräldrar.

-Hemma hos oss hörde sharing till vardagen och smakerna fick explodera på matbordet i en drös olika rätter. Vi ville skapa ett sätt att uppleva det nya skandinaviska köket på ett medelhavsinspirerat praktiskt sätt.

Gästerna tycker det är kul att äta sociala middagar där gästerna får interagera med varandra, förklarar Alex.

Vad är det roligaste att driva just denna restaurang?

-Olika saker är roliga i olika faser av varje verksamhet.  I början var det absolut stoltheten med att få starta eget för första gången och få se sin bebis växa till sig och utvecklas.

Alex berättar också att de tog sig igenom pandemin som ett nystartat företag utan att få något stöd från staten, vilket var tufft och utmanande.

En sak som han vill lyfta fram är att han tycker mycket om samspelet mellan serveringspersonalen och kökspersonalen. Man kan skapa magiska mat- och dryckesupplevelser när man har ett team som arbetar bra tillsammans för att tillfredsställa gästerna.

 

 

Marie Antoinette Malmö

Foto: Pressbild

Beröm från gästerna

Det är just det som de får mycket beröm av gästerna för. Att gästerna då blir nöjda ger både honom och övriga personalen energin att fortsätta att leverera upplevelser i toppklass, i en tuff bransch.

-Gästerna berömmer oss ofta för enkla saker som jag tycker skall vara en självklarhet, såsom god mat, bra servis, bra priser bra helhetsupplevelse.

De får även positiv feedback på att de har ett mycket stort vinutbud med mer än femhundra olika viner, i alla prisklasser. Det skall finnas något för all, menar Alex.

-Gästerna gillar även att vår barchef Dennis är en mästare på goda och roliga cocktails.

 

Marie Antoinette Malmö

Foto: Pressbild

Vem är er vanligaste gäst?

-Våra gäster är i princip alla runt 30 och uppåt. Det kan vara allt från gäster på ett företagsevent hos oss till gäster som glider in för att ta en öl eller ett glas gott naturvin.

Vad ni har framtidsplaner?

-Att fortsätta leverera på det sättet vi gör och att bara bli bättre varje dag. Vi vill även inspirera personalen till utvecklas och att ge våra gäster en lika bra upplevelse alltid.

Alex avslutar med att avslöja att de även snart kommer att öppna en krog till och då i Slottstaden i Malmö. Denna kommer att ha ett annat namn och helt annat koncept.

-Men det får ni veta mer av längre fram, säger Alex med ett leende.

Marie Antoinette Malmö

Foto: Pressbild

Dela denna artikeln!