Besök på Borgo de Saranceni

Jag och en kollega hade förmånen att bo några dagar på härliga Borgo Dei Saraceni, som ligger i den historiska delen av Agropoli i Italien. Vi var där och deltog i Outquarters koncept för digitala nomader som åker på workation. Här är lite om min upplevelse där.

Foto: Pressbild

Borgo dei Saranceni

Roberto Leonardi, från Outquarters är italienare i själ och hjärta och han är född i Neapel. Han brinner för att hjälpa resenärer som reser privat eller med sitt företag för konferens att få en unik och skräddarsydd upplevelse, vare sig du vill resa till någon italiensk stad eller du vill besöka någon mindre by på landsbyggden. Han har kontaktnätverket att hitta det du söker och han gör det med entusiasm och service. Ett av de ställena han samarbetar med är Borgo dei Saranceni.

Borgo dei Saraceni ligger i den historiska stadskärnan i Agropoli, en av de vackraste byarna i Cilento och den enda direkt på en klippa över havet. Entreprenören Antonino Voza gör ett jättejobb med att restaurera och renovera övergivna byggnader för att kunna erbjuda dem som logi åt resenärer från hela världen. Han vill ge tillbaka till den orten han själv är uppväxt och vill skapa jobb, ekonomisk- och social hållbarhet och det ska han ha en stor eloge för.

En stor bonus tyckte jag var att man kände historiens vingslag var man än promenerade och att havet och klipporna gav en underbar och rofull inramning. Det var helt enkelt väldigt tyst. Känslan är att vara i en medeltidsstad och den påminner lite om Visby, en annan stad som jag uppskattar mycket.

Outquarters

Foto: Pressbild

Bra uppkoppling är nödvändigt

Jag jobbar som influencer och där fanns massor att fotografera och filma och självklart att uppleva men jag fick ändå ett väldigt lugn inom mig under min vistelse där. Plus i kanten var att de hade mycket bra uppkoppling på hotellet och det är i princip ett måste då många var där just för kombinationen att slappna av och att arbeta några timmar om dagen och om inte internet är någorlunda snabbt blir det svårt att kunna utföra sitt arbete. Vi körde till exempel ett zoom-möte med närmare 1000 personer som var inloggade och det var värdefullt för oss att kunna genomföra det mötet och inte behöva ställa in.

 

 

Outquarters

Nina Jansdotter & Roberto Leonardi  Foto: Pressbild

Unika bostäder

Varje bostad Antonino erbjuder är unik med sina egna särdrag. I huvudbyggnaden finns sex fina rum, varav fyra med panoramavy över havet. Totalt sätt med alla byggnader inkluderade kan de välkomna upp till femtio gäster.

Gästerna äter frukost i deras stora, fina frukost, även den med vidunderlig utsikt över havet. Här satt vi även och arbetade på förmiddagarna innan vi gjorde utflykter och det var verkligen ett toppenställe att börja dagen samt att nätverka med de andra gästerna.

Plus också för den familjära stämningen och den fina servicen av Antonino med team. Hit återkommer vi mer än gärna för att följa utvecklingen av deras projekt samt för att uppleva mer av Akropoli samt Cilento och deras goda mat och ta del av ännu mer av områdets kultur och dess historik.

Outquarters

Foto: Pressbild

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbild

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbild

Dela denna artikeln!