Cannabis-mässan i Las Vegas

MJBizCon är en årlig cannabis-mässa som jag Nina Jansdotter och Jens C Hilner, content creator hade nöjet att delta på. Här sammanfattar jag mina erfarenheter.

Cannabis-mässa i Las Vegas

Foto: Jens C Hilner

Vi var där för att dokumentera mässan för Lars Olofsson som är jurist och jobbar med en grupptalan för personer från hela världen, som har blivit lurade i ett bedrägeri som heter JuicyFields. De blev lurade att investera i att köpa cannabisplantor som inte existerade och de som stod bakom företaget gick sedan under jorden med investerarnas pengar.

Det var vår första gång i Las Vegas och det var en upplevelse i sig. Allt var stort och som en stor lekstuga för vuxna. Där fanns massor att se och upptäcka så dit återkommer vi gärna fler tillfällen.

Cannabis-mässa i Las Vegas

Foto: Jens C Hilner

Mässan var välorganiserad med bra presscenter där vi kunde ta flera intressanta kontakter med både journalister, poddare, influencers och experter. Det var lätt att nätverka där då många är väldigt engagerade i denna bransch.  Det märks att legaliseringen av cannabis har kommit mycket länge i USA än i Europa där vi har varit på flera mässor inom branschen tidigare.  Att det är en mer mogen marknad som har många seriösa aktörer som är måna om att driva sina företag på ett bra sätt och att följa lagar etcetera. Personerna i montrarna var positiva och serviceinriktade vilket gjorde att vi lärde oss mer av branschen. Där fanns allt från stora maskiner för odling till hudvårdsprodukter, vapes av olika slag, oljor och gummies att äta.

 Det som intresserade mig mest är den medicinska delen av cannabis. Jag träffade flera som var kunniga inom hälsa och som förklarade vilka område som till exens CBD-olja kan hjälpa till med om någon är sjuk eller i obalans fysiskt eller psykiskt. Detta är ett område jag gärna vill lära mig mer om.

 Sammantaget var vi mycket nöjda med vårt besök på MJBizCon och vi bestämde redan på plats att vi gärna ville återkomma dit i december 2024 då mässan arrangeras igen. Så på återseende, Vegas.

 

 

Cannabis-mässa i Las Vegas

Foto: Jens C Hilner

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Jens C Hilner

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Jens C Hilner

Dela denna artikeln!