The Hotel Maria vill erbjuda den bästa hotellupplevelsen i Norden

The Hotel Maria i Helsingfors erbjuder en ny typ av alternativ och serviceupplevelse för gäster som uppskattar nordisk gästfrihet och en raffinerad hotellupplevelse på lyxnivå. De öppnar i december i år och jag, Nina Jansdotter är tacksam för att jag fick möjligheten att ta en förhandstitt för jag säger som jag sa när jag såg ett av rummen som var färdigbyggda: Wow, vad fint och unikt!
Hotel Maria Helsingfors

Foto: Hotel Maria

Området som The Hotel Maria ligger i påminner mig om Östermalm, i och med att det ligger nära vatten och är lite kuperat, med vackra byggnader och små unika butiker och caféer. Jag kan tänka mig att hotellets öppnande kommer att innebära att hela den delen av Helsingfors, eftersom det är en så stor satsning som kommer att dra gäster som både kommer ifrån Finland och långväga från hela världen.

Det viktigaste utmärkande faktorerna för The Hotel Maria är de stora rumsstorlekarna, antalet sviter, serviceupplevelsen på hög nivå, inredningsstilen och läget i historiska Kronohagen, vilket stärker den Urban Resort-upplevelse som hotellet erbjuder. De kommer att avsevärt utöka svitutbudet i centrala Helsingfors med sina 41 sviter.

Hotel Maria Helsingfors

Foto: Hotel Maria

Dubbelt så stora rum
Alla 117 rum är dubbelt så stora jämfört med vad vi är vana vid i Finland. Vi har satsat speciellt på rummens Spa-upplevelse genom att ta in bastur, ångbad eller badkar i badrummen. Alla rum är imponerande och känslan av rymd maximeras av rumshöjden på upp till fyra meter, säger Samppa Lajunen som är grundare, huvudägare och styrelseledamot i Samla Capital AB, som  driver The Hotel Maria.

Dessutom är de gamla välvda fönstren och andan som härrör från byggnadens historia något unikt. Inredningsstilen på hotellet är raffinerad och lyxig och möblerna, belysningen och inredningsdetaljerna kommer från amerikansk RH, som specialiserat sig på lyxmöbler, förklarar han.

Som helhet består hotellet av fyra olika byggnader byggda mellan 1885 och 1930, ursprungligen ritade av arkitekten Evert E. Lagerspetz. Hotellets totala storlek är 14 200 kvadratmeter. Utöver rummen och sviterna innehåller hotellet två restauranger och två barer, en separat Spa & Wellness-avdelning, gym, festlokaler, underbara uteplatser med terrasser, kapell och butik.

När öppnar ni?
Hotellet öppnar den 15 december 2023 på Mariagatan 23, 00130 Helsingfors, Mariegatan på svenska.

Vem vänder ni er till?
 -Vår största kundgrupp återfinns bland utländska lyxturister som lockas till Finland som resmål. Lyxturismen växer starkt runt om i världen och med den finns det en efterfrågan på ett hotell som möter detta behov även i Finland och Helsingfors.

Varför ett lyxhotell just i Helsingfors?
 -I övriga nordiska länder finns det hotell som möter internationell lyx, och det hoppas vi ha i Helsingfors. Lusten att resa och uppleva upplevelser har inte försvunnit, men rumspriserna på lyxhotell i Norden har stigit till nya rekord.

För de som är vana vid lyx, möter de internationella standarder och tillför även lokal individualitet till upplevelsen, Samppa Lajunen.

The Hotel Maria är en betydande nybörjare i den finska hotellscenen, eftersom det erbjuder en ny typ av alternativ och serviceupplevelse för gäster som värdesätter nordisk gästfrihet och en raffinerad hotellupplevelse på lyxnivå.

Hotel Maria Helsingfors

Foto: Hotel Maria

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Hotel Maria

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Hotel Maria

Övriga artiklar