Hotel Pigalle Göteborg skapar upplevelser utifrån hjärtat

Det känns redan i entrén att detta är ett speciellt hotell där vi som gäster kommer att få uppleva något unikt. Hela inredningen är ombonad och känslan är att kliva in i någons hem. Det är oväntade färgkombinationer och inredningsdetaljer som slår en med häpnad. Förväntningarna stiger direkt och humöret blir på topp. Jag fick möjlighet att prata med Johanna Brattlöf, som är Meeting & Event Manager, så hon fick möjlighet att berätta om tanken bakom deras koncept. 

Hotell Pigalle Göteborg

Foto: Hotel Pigalle

Hotell Pigalle Göteborg Det roligaste med Johannas jobb menar hon är att få se glädjen hos gästerna. När de både får känna och uppleva, vad som går utanför ramarna för det en tänker om en konferens eller en hotellvistelse i stort. Att få gästen att älska att vara på Pigalle, njuta och framförallt längta tillbaka till dem.

Konferenser, möten och företagsevent av olika slag är alla möjliga på Pigalle, från mindre styrelsemöten till stora konferenser med upp till hundra gäster. Självklart har de även möjlighet att erbjuda födelsekalas, bröllop och företagsfester.

Vi strävar efter att se varje gäst som en individ och inte bara som en del av en grupp. Att alla våra gäster blir personligt bemötta och känner sig väl omhändertagna, det är vårt mål, säger Johanna med värme i rösten.

Hotell Pigalle Göteborg

Foto: Hotel Pigalle

Möteslokalerna är helt fantastiska vill jag tillägga. Även en svit som jag fick titta in i och där du antingen kan bo privat om du vill lyxa till det riktigt eller om det är ett team på jobbet som vill ha ett mindre möte med mer personlig känsla.

Som jag skrev i inledningen så är ett av hotellets kännetecken att det ger en ombonad känsla. Då är det lättare att slappna av.  Oavsett om man är där för ett par semesterdagar, kanske över helgen och kombinera med shopping och annat i centrala Göteborg, eller om du är där för ett jobbevent.

Vi älskar att skapa möten som frångår den vanliga excellen på jobbet och en istället får njuta utav upplevelsen och känna sig inspirerad i våra miljöer.

Det kan vara att de erbjuder välgjorda smörrebröd och trevliga mikropauser med god och läcker fika. Sötsaker håller de sig lite ifrån. De serverar lite men inte så mycket.

Hela känslan ska vara omsorgsfullt, avslappnat  och med känsla, som hemma fast du slipper disken, säger Johanna.

Här skrattar vi båda. Och ja det låter mycket bra tillägger ja.

Johanna Brattlöf

Meeting & Event Manager Johanna Brattlöf Foto: Hotel Pigalle

Fête à la Bibliothèque 

En mycket uppskattad aktivitet, för till exempel en styrelsegrupp eller ett mindre sällskap, är att få hänga med kocken i ett chambrée separée som de kallar Bibliothèque. Där finns en köksö som gästerna sitter runt och där kan de följa kockens jobb.

Kocken tar sällskapet på en hel smakresa. Det blir som att vara hemma hos kocken som berättar anekdoter, delar sina bästa tips och erfarenheter och du kan ställa alla dina frågor som gör dig till en bättre kock hemma.

Slutligen; ytterligare en fördel med Pigalle, är läget. Det tar bara två minuter att ta sig dit från Centralstationen, vilket jag gjorde och det är uppskattat att inte behöva gå längre när man släpar på väskor. Även om du är göteborgare kan du ta dig dit lätt med spårvagnen till exempel.

När jag säger hej då till den trevliga personalen i receptionen tänker jag för mig själv att jag hoppas att vi ses snart igen.

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Hotell Pigalle

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Hotel Pigalle

Övriga artiklar