Kullagårdens Wärdshus ligger oerhört vackert i Kullabergs naturreservat vid Mölle

Malin Sandström och hennes man Petter driver Kullagårdens Wärdshus i Mölle sedan några år tillbaka. Här berättar hon bland annat om vad det är som är deras drivkrafter och vad de erbjuder sina gäster. Kullagårdens Wärdshus ligger oerhört vackert i Kullabergs naturreservat vid Mölle golfklubbs golfbana och så att man kan se vattnet från rummen och matsalen. 

Foto: Pressbild

Malin är uppvuxen i Kullabygden och kände väl till värdshuset när hon såg att det var ledigt att ta över. Både Malin och Petter har båda arbetat med marknadsföring och försäljning i läkemedelsbranschen respektive dataspelsbranschen och reste då mycket och var på många konferenser runt om i både Sverige, Norden och Europa. Den erfarenheten ville de båda nu ta med sig in i sitt entreprenörskap. Att driva ett hotell var en gemensam dröm som Malin och Petter hade sedan länge, så när Kullagårdens Wärdshus var ledigt ville de båda pröva något nytt och satsa fullt ut.

Kullagårdens Wärdshus

Foto: Pressbild

-Jag hade i princip gått in i väggen och var trött och allt jobb och vardagspussel så jag var redo för att omvärdera livet och göra en livsstilsförändring. En helg åkte jag och min man upp till Dalarna och vandrade och pratade om vad vi hade för gemensamma drömmar och resultatet blev att vi hamnade där vi är nu, säger Malin.

Vad har ni för drivkrafter?
-Våra  drivkrafter är socialt umgänge och nöjda gäster. Vi får båda mycket energi i samtal med trevliga gäster, vilket gör vårt arbete så roligt, vilket är viktigt för oss.

Vad kännetecknar er inredningsstil?
-Det är New England still vi har velat skapa för den är så tidlös och vi ville koppla inredningen till fyren, havet och klipporna, säger Malin entusiastiskt.

 

Kullagårdens Wärdshus

Foto: Pressbild

Vem lockas hit?
-De som vill ha en naturupplevelse, de som gillar golf samt de som vill ha en hemtrevnadskänsla fast de är borta. Vi vill att våra gäster vare sig de är företagsgäster eller privatgäster, ska kunna känna sig nästan som hemma när de är här.

Huset är byggt i början av 1900-talet och det är just att det är en historisk plats kopplat till den vackra naturen som skapar en unik känsla, förklarar Malin.

-Carl von Linné var faktiskt här i juli 1749 under sin skånska resa och beskrev Kullagården som en otroligt vacker plats med gästvänliga människor.

Stämningen på hotellet är gästvänlig och lugn, det känns redan i dörren när man kommer in att här är det lätt att landa från vardagens krav.  Malin och hennes man vill att gästen ska kunna känna harmoni. De tänder ljus och väljer musiken med omsorg. Här ska man kunna ha bra samtal utan dunka-dunka i högtalarna och gästerna tenderar ofta att sitta kvar länge i matsalen och prata.

-Många gäster även gillar att sitta vid brasan i entrén och småprata med sina vänner eller kollegor de kom dit med på konferens i en eller några dagar.

Bröllop på Kullgårdens Wärdshus. Foto: Pressbild

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbild

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Kullagårdens Wärdshus

Övriga artiklar