Michelin restaurangen Maison Manesse i Zürich

Eftersom jag älskar rosa så blev jag förtjust redan i dörren som är just rosa och förtjusningen varade hela kvällen igenom på Maison Manesse i Zürich. Här berättar jag, Nina Jansdotter, influencer om min upplevelse där.
Maison Manesse Zürich

Foto: Pressbild

Jag trodde absolut att personalen var ägare till Maison Manesse, för den typen av engagemang och passion de uppvisade ser jag nästan bara hos personer som är entreprenörer. Detta säger jag också till Raymond Fürer, restaurangansvarig på Maison Manesse som tog det som en stor komplimang, vilket det också var från min sida.

De får just mycket beröm för att de har en avslappnad atmosfär och inte så stelt som en del restaurangen inom fine dining ofta kan ha. Just denna typ av trevlig miljö är något jag själv uppskattar. Om man ska sitta och tänka för mycket kring vilken typ av bestick man ska ha till vad. Eller vara rädd för att spilla eller ställa en fråga som personalen kan tycka är dum, så kan man riskera att njuta av maten och upplevelsen i övrigt enligt min erfarenhet.

Maison Manesse Zürich

Foto: Pressbild

I köket får kreativiteten styra

Raymond Fürer förklarar för mig att de ofta får frågan om vilken sorts kök de har om det är franskt eller italienskt eller något annat. Han menar dock på att deras mat inte passar in i den typen av boxar. Hos dem är det kreativitet som gäller med bra produkter och nya idéer hela tiden. De förändrar till exempel strukturen på sin meny hela tiden. Ibland till exempel genom att servera vegetariska huvudrätter i alla menyer.

Jag gillade även deras inställning till att våga vara innovativ och pröva nytt, även om allt de prövar inte blir lyckat.  Det är så de lär sig något och kan utvecklas menar Raymond Fürer och den friheten vill de ha. De är inte rädda att göra misstag. Som beteendevetare och coach kan jag inget annat än att hålla med att detta är ett bra förhållningssätt till att förnya sig på jobbet.

Maison Manesse Zürich

Foto: Pressbild

Vad gäller menyer så vill jag passa på att tillägga att ett stort plus för mig som är intresserad av hälsa var att den gröna menyn inte vara var väldigt delikat, som sig bör på en restaurang förärad med Michelinstjärna, utan den var även nyttig. Här har de lyckats väldigt väl. Jag fick lära mig vad en del av örterna och ingredienser vad bra för och varför de kombinerade rätterna och dryckerna så som de gjorde. Det är alltid kul och lärorikt att lyssna på experternas kunskap och det ger en extra guldkant att de här delade med sig så villigt och entusiastiskt.

 De vackra och ovanliga porslinet

En sak som stack ut på ett positivt vis var att de hade en speciell tanke med porslinet. Det var många olika tallrikar och kopplar som inte var hela. Istället för att slänga ett fat som hade råkat bli kantstött hade de lämnat in det för slipning av kanten och lagt på ny färg. På så vis fick varje porslin en unik form och färg och det blev oerhört personligt. Jag riktigt förälskade mig i formen av min temuggs tefat. Jag har inte sett något liknande någonstans.

Vi blev väldigt mätta. Nar man besöker finrestauranger innebär det ibland att man går ifrån en restaurang och fortfarande känt att det kurrar lite av hunger i magen. Det tror jag ingen har känt när de lämnar Maison Manesse. Här lämnar man stället mätt och belåten men inte så att du känner dig däst utan bara väldigt tillreds och upplivad  både av maten, miljön och upplevelsen. I stort  Jag och mitt sällskap säger redan i taxin därifrån att vi mer än gärna planerar ett besök där igen nästa gång vi är i Zürich. Jag längtar redan.

 

Maison Manesse Zürich

Foto: Pressbild

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbild

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbild

Övriga artiklar