Maldiverna är drömresemålet för många

Susanne Ritzen arbetar på reseföretaget Hummingbird Lifestyle Travel.  Här berättar hon varför exotiska Maldiverna är en drömdestination för så många resenärer samt delar med sig av några bra tips. Hon reser själv dit till regelbundet för att hålla sig ajour med allt nytt som hela tiden händer på Maldiverna.

Maldiverna är drömresemålet

Foto: Pressbild

Maldiverna har många av de aspekter som de flesta resenärer vill ha på en semester, inleder Susanne.  Många har fel uppfattning om Maldiverna menar hon. Många tror att man blir rastlös och att det inte finns något att göra, men det finns massor att göra – både på land och till sjöss, så risk för rastlöshet finns inte. En del kunder tror även att det är ett extremt kostsamt resmål, men det finns resor till Maldiverna i olika prisklasser. Alla kan även uppleva Maldiverna på sitt eget sätt, avrundar Susanne.

– Många drömmer specifikt om att bo i en vattenvilla ute på en brygga. Det är väldigt exotiskt att kliva rakt ner till vattnet från sin egen stege från terrassen och ta några simtag innan det är frukostdags och så har vi det med färgerna. Den turkosa lagunen, den vita stranden, den frodiga grönskan på land och längre skymtar man den mörkblå nyansen på det djupare havet som omringar ön, precis så fint är det, säger Susanne, entusiastiskt.

Foto: Pressbild

Hur är maten?

-Köket på Maldiverna är magiskt! Jag tror aldrig jag har ätit så god mat någonstans. De lägger ner otroligt mycket kärlek i sin matlagning och allt serveras smakfullt med många fina detaljer som gör att alla sinnen blir tillgodosedda. Mat och vin är något som våra gäster sätter riktigt stort värde på. Därför är detta en av fokuspunkterna när det är dags att se över produktutbudet och kvaliteten på val av resorts.

Maldiverna lyfts ofta fram med begreppet ”One island – One resort”, vilket betyder att av de 1192 öar som finns på Maldiverna är vissa obebodda och vissa är upptagna med en resort. Det vill säga när man ankommer till ”sin” ö så bor man på en resort som har hela ön i anspråk. Detta innebär att man har möjlighet som gäst att nyttja alla faciliteter på just denna resort som ligger på en helt egen ö. ”Bara detta är en av de stora anledningarna till att Maldiverna är så attraktivt som resmål. One Island – One Resort!”

 

 

Maldiverna är drömresemålet

Foto: Pressbild

De flesta av resorten har ett par olika restauranger man kan välja på. Några har bufférestauranger och några har á la carte och set menu restauranger. Det mest vanliga är att man som gäst kan välja mellan 3-5 restauranger på resorten. Det är vanligt med bufféer och kockstationer där kockar lagar maten och du går fram och väljer din egen mat.

– De är bra på att skapa upplevelser kring matlagningen. Det har även blivit populärt med temarestauranger då en rad måltider serveras i lagom takt. Eller så kan man äta middag på stranden, omgiven av facklor om man firar någon högtid.

Maldiverna är drömresemålet

Foto: Pressbild

En egen kock

Ett annat alternativ som hon vill lyfta fram är att det också brukar finnas möjlighet att en kock kommer till den egna villan och lagar maten ifall man vill sitta i fred med familjen eller kärestan och njuta av en privat middag.

– Vi tar alltid reda på vad som är viktigt för våra kunder, både vad gäller mat och boende och andra preferenser. Man kanske önskar speciella upplevelser, som att äta middag i en undervattenrestaurang, eller lära mer om hållbarhet och vara med och plantera koraller. Kanske drömmer man om att få följa med ut på djuphavsfiske, eller kanske vill man fräscha upp sina dykkunskaper?

Många vill även kombinera boendet för att få maximalt ut av vistelsen. Då kan man bo några nätter i en strandvilla och några nätter i en vattenvilla. En annan möjlighet är att ö-hoppa, dvs man åka motorbåt mellan resorten och får bo på olika resorts med olika inriktning. Är du där fler än tio nätter kanske du vill testa någon ö med lite enklare standard först samt flytta över till något mer exklusivt de sista nätterna för att få två olika upplevelser, tipsar hon. Det är något hon kan rekommendera.

Maldiverna är drömresemålet

Hur är vädret på Maldiverna?

-Vädret är väldigt konstant och samma året om. Det kan vara dock något mer vind i juli-augusti. Det är väldigt stabilt väder året om men den mest torra perioden är januari till mars månad och gillar du sol så är det då vi rekommenderar dig att åka.

Hur lång tid tar det att ta sig dit?

– Det tar cirka 12 timmar beroende på vilken resrutt man väljer. Det finns många olika alternativ och vi brukar alltid ta fram de bästa möjligheterna baserade på bekvämlighet och pris. Vi ser även att fler och fler sätter stort värde på en skön och behaglig flygresa och därför flyger businessclass.

-Då börjar lyxen redan på flygplatsen med vistelse i loungen innan det är dags att boarda flyget. Väl ombord bjuds du på ett glas champagne innan du sjunker ner i ditt breda säte som går att helt luta bakåt. Det enda problemet med att flyga businessclass är att du inte vill att flygresan ska ta slut.

Att bli rastlös är ingen risk

Det finns otroligt mycket att göra på Maldiverna, både på land och till sjöss. Det finns även utflykter att följa med på, några populära turer är Sunset Cruise och Sunrise Cruise. Du kan även åka på delfintur, besöka lokala öar och åka på fisketurer, simma med valhajar och mantor och snorkla med sköldpaddor. På land finns det oftast gym, spa, yoga, tennis, padel, bordtennis och vissa resorts har golfbana, tipsar susanne

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbild

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbild

Dela denna artikeln!