MSC Cruises nya kryssning till Kanarieöarna

Adam Aletto är Marketing Manager på MSC Cruises Scandinavia. Här berättar han bland annat om deras nya rutt runt Kanarieöarna och vad som är som är det bästa med att kryssa där.

Kryssning Kanarieöarna

Madeira Foto: Pressbild

Adam börjar med att förklara att den rutten inte är helt ny egentligen för det är en nygammal rutt då de hade Kanarieöarna i sitt utbud för cirka tio år sen. Det var en produkt som deras gäster verkligen uppskattade då.

Nu är Kanarieöarna äntligen tillbaka hos MSC Cruises och vi erbjuder en unik kryssning där vi besöker inte mindre än fem Kanariska öar samt vackra Madeira i Portugal. Många konkurrerande rederier gör besök till någon enstaka ö men vi utgår från Kanarieöarna och ger våra gäster möjligheten att utforska destinationen från sjösidan.

Dessutom har de paketerat kryssningen tillsammans med ett direktflyg till ett väldigt bra pris som de tror att kunderna också kommer finna är konkurrenskraftigt. I deras paket ingår kryssning 7-nätter ombord på MSC Opera, direktflyg, tur & retur från Arlanda, Landvetter eller Kastrup till Teneriffa.

Det ingår även handbagage och incheckat bagage på flyget, mat ombord på flyget, transfer till och från fartyget, helpension under kryssningen, alla shower och underhållning ombord på fartyget. Ett perfekt komplement till charterresa, menar Adam.

Kryssning Kanarieöarna

MSC Opera 3  Foto: Pressbild

Varför Kanarieöarna? Vilka fördelar ger den platsen?

För oss i Norden är det den enskilt mest populära semesterdestinationen, 2023 reste cirka 1,3 miljoner nordbor till Kanarieöarna så intresset och suget att resa till Kanarieöarna finns där. Gästerna behöver inte välja vilken ö de ska besöka, med oss kan de besöka flera destinationer under en och samma semester.

Vilka stopp blir det?

Med avresa från Teneriffa så besöker MSC Opera Gran Canaria, Fuerteventura, Santa Cruz de la Palma och Lanzarote i Spanien samt trendiga Madeira i Portugal.

 

 

Kryssning Kanarieöarna

Balkonghytt  Foto: Pressbild

Det unika

Det som är unikt med denna tur är enligt Adam är dels att hela paketering sömlös, precis som en charter, väldigt smidigt för gästerna. Under denna kryssning kommer de dessutom ligga i hamn upp till 16 timmar vilket ger gott om tid att uppleva vad de olika öarna har att erbjuda.

 –Charterdimensionen finns kvar med den stora skillnaden att gästerna vaknar upp på samma hotell fast med en ny utsikt varje morgon med gott om tid att utforska, säger Adam, entusiastiskt.

 Många tror att kryssningar är för dyrt. Att det är en form av lyxresa som bara rika har råd med. Vad säger du om det?

Vi slåss mot tre fördomar: kryssningar är dyra, det är bara äldre människor som åker på kryssningar och att det är långtråkigt ombord. Vårt pris för flyg, kryssning, transfer, mat och bagage är ett bra pris som är fullt jämförbart med en så kallad vanlig chartersemester.

Kryssning Kanarieöarna

Lanzarote  Foto: Pressbild

Vad Adam som marknadschef har försökt åstadkomma sen han tillträdde 2021 är att avlyxifiera deras kryssningar, det är förbud att prata om lyx.

-Vi pratar om komfort och prisvärda resor snarare, det är en gammal och skev fördom som av någon anledning är svår att tvätta bort.

 Deras största målgrupp är barnfamiljer följt av seniorer och par 46-64 år. Ombord finns det så mycket att göra att problemet brukar vara att gästerna inte hinner testa alla aktiviteter de ville under en veckas semester.

 Adam avslutar med att säga:

Tycker ni att en veckas kryssning runt Kanarieöarna & Madeira verkar spännande, vänta inte för länge, vi märker av ett stort intresse från hela världen och de bästa hytterna bokas snabbt slut.

Kryssning Kanarieöarna

MSC Opera 2  Foto: Pressbild

Dela denna artikeln!