Neapel och Residenzia San Teodoro

Jag var i Neapel för första gången i mitt liv, i början av oktober 2023 och jag insåg direkt att jag hade missat en pärla. Dit återvänder jag gärna igen för jag var bara där i ett dygn och det var på tok för lite.

Neapel Residenzia San Teodoro

Foto: Pressbild

För det första var vädret ljuvligt och solig. En då där 27-28 grader. Nu förklarade någon från ortsbefolkningen att det inte brukade vara just så varmt i oktober men vi tackade vädergudarna för det för den svenska hösten blir enklare att hantera om man får ljus- och soldopa sig lite om än bara för några dagar.

En historisk plats

Neapel är en stad för dig som gillar historiska upplevelser då det är hem för flera unika världsarv, inklusive Pompeij och Herculaneum, som ger en inblick i det antika Romarriket.

Neapel har även vackra kustlinjer och öar, som Capri och Ischia, som är ytterst populära turistdestinationer.

Att åka bil i Neapel är en upplevelse. Det gatorna är bitvis i mycket dåligt skick och är smala och slingriga. Men vilka härliga byggnader och vilken atmosfär det är i den staden.

Neapel Residenzia San Teodoro

Foto: Pressbild

Pizza i världsklass

Självklart provade vi även det som Neapel kanske är mest känt för. Nämligen sin otroligt goda pizza. Den neapolitanska pizzan har en speciell status i hela världen och det är lätt att förstå det för den är mycket delikat.

 Jag var i Neapel för att besöka Roberto Leonardi och sitt företag Out Quarters. Det är en koncept för dig som vill komma ut i världen och ta med dig det arbete. Det kallas workation, en kombo av orden work och vacation. Arbete och jobb. Det är ett roligt sätt att resa och det är lätt att bli kreativ i fina miljöer. Speciellt om du som jag jobbar mycket hemifrån, ifrån soffan. Då är det ett måste att få inspiration lite då och då och distansarbete ökar över hela jorden, därför är detta med workation något jag tror att vi kommer att få se mer av framöver.

 

 

Foto: Pressbild

Residenzia San Teodoro

Lägenhetshotellet Residenzia San Teodoro är en av Roberto Leonardis lokala samarbetspartner. Wow sa vi när vi kom dit. Det hotellet ligger i ett palats som byggdes mellan 1826 och 1830 av Guglielmo Bechi på uppdrag av Carlo Luigi Caracciolo (1801-1873), hertig av San Teodoro fick jag lära mig.

De har som är rymliga och mycket fina. Det jag fick chansen att uppleva var toppenbra. Fint renoverat och möblerat och med en ljuvlig takterass där jag satt och körde digitala presentationer, vilket fungerade utmärkt. De hade också bra service och läget var kanon. I närheten av en park och den populära strandpromenaden som vi uppskattade mycket. Det var ljuvligt att ta en kvällspromenad där och se solnedgången.

Frukost på designställe

Frukost åt vi på Riva café, vilket ingick. Visserligen hade de bra kök i lägenheten men jag är glad att jag fick äta frukost på just det cafeet efter som det var ett fint designställe samt kul att uppleva mer av ortsbefolkningens stamställe. Riva båten är ett märke som har fått massor med utmärkelser för sin dina design.

 Som sagt, det var för lite tid Neapel. Jag ska se till att stanna där längre nästa gång för besöket gav mersmak.

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbild

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbild

Dela denna artikeln!