Pillows Grand Boutique Hotel Maurits At The Park

Femstjärniga Pillows Grand Boutique Hotel Maurits At The Park ligger precis vid Oosterpark i en före detta universitetsbyggnad, Här möts lyxig tidlös elegans med modern design på ett sätt som skapar en upplevelse utöver det vanliga.

Pillows Grand Amsterdam

Foto: Pressbild

Det var första gången jag var i Amsterdam och det gav givetvis mersmak. Kanalerna och gatorna var precis så pittoreska som jag hade sett på andra i mitt nätverks bilder på sociala medier.

Pillows Maurits at the Park ligger väldigt fint vid Oosterpark och här var det härligt att promenera runt tillsammans med andra som också passade på att njuta av att få frisk luft och röra på sig. Just att det finns närhet till promenadstråk och natur är något som jag själv uppskattar mycket då shopping och storstad kan ta på mina krafter och jag vill kunna återhämta mig från myllret på huvudgator. Kombinationen av att det händer mycket och att jag kan ta det lite lugnare är bäst, därav högt betyg för närheten till den fina parken.

Pillows Grand Amsterdam

Foto: Pressbild

Historiken

Jag uppskattar också att få bo i en byggnad med historik. Byggnaden är byggd 1908 och var en del av universitetet och de har verkligen restaurerat det med varsam hand. Man känner historiens vingslag på ett sätt som både inspirerar och skapar trygghet. Här har det varit verksamhet under lång tid. Ett stort plus för att personalen tyckte att det var så roligt att berätta historier från förr och att de gjorde det med kunnighet och entusiasm.

Noggrannhet på detaljnivå

I varje detalj har man noga tänkt igenom hur restaureringen är gjord för att bevara en historisk byggnad och det ”personliga” från både byggnaden i sig och omgivningen runt omkring. Här känns det omsorg man lagt ner känns redan när man kliver in i lobbyn. Konsten på väggarna är också noga utvalda och det är det samma även på hotellrummen. Inget är valt av en slump i detta hotellkoncept.

Pillows Grand Amsterdam

Foto: Pressbild

Härlig lounge

I anslutning till lobbyn finns även ett ”vardagsrum” där vi kunde sitta och dricka te och dricka bubbel – och där det fanns olika godsaker serverat. Här kan du sitta och bara ta det lugnt och småprata eller jobba. Utrymmet fungerade perfekt för det då det var sköna stolar och soffor och inspirerande miljö. Teamet bakom konceptet har ansträngt sig till det yttersta för att skapa miljöer där gästerna verkligen ska trivas i och vilja spendera tid och det uppskattas.

Om rummen

De har 88 rum och sviter. Genomgående i dessa är att de har en lugn färgsättning. De är trivsamma helt enkelt. Namnet på kedjan ”Pillows” tänker jag ska borga för att det ska vara skönt att sova i rummen och i sängarna och jag fick rätt. Jag sov gott där.

Spa och gym

Jag hann inte med att testa spa och gym denna gång under mitt besök men bra att det fanns då det är sådant jag och många andra uppskattar när vi är på resa. Att både kunna träna och sedan varva ner i ett trevligt spa.

Pillows Grand Amsterdam

Foto: Pressbild

Restaurangerna

Det finns hela tre restauranger, VanOost Restaurant, Spring Cafe Brasserie samt hotellbaren Fitz’s Bar som är en trevlig bar med inspiration från i 20-talet. Lunchen serveras på Spring Café, ett typiskt brasserie, där de har hämtat sin inspiration av det franska och italienska köket, vilket faller mig och många andra i smaken. Här är det lättsamt och trevligt att vistas.

Öppet kök

På VanOost serveras det en avsmakningsmeny i modern tappning. Det är ett öppet kök i matsalen oh trevlig stämning med engagerad personal som är stolta över det som serveras och med all rätt. Maten är kanon. Plus också för att de serverade mycket bra vegetariskt mat. Det är inget som jag tar för givet även på lyxrestauranger.

Summan av kardemumman är att jag är mycket nöjd med min vistelse på Pillows Grand Boutique Hotel Maurits At The Park i Amsterdam och jag återkommer gärna dit igen och upplever mer, både av vad hotellet har att erbjuda samt av vad som finns att upptäcka i närheten av Oosterpark.

Foto: Pressbild

Dela denna artikeln!