Business & pleasure på The Vault Hotel i Helsingborg

The Vault är ett designhotell med 56 rum på bästa läge i Helsingborg. Nära centralstationen, shoppingstråk, kaféer och restauranger. Nina Jansdotter har intervjuat Annika Branting som är försäljningschef för hotellfamiljen Room Republic där The Vault ingår, om vad mer som utmärker hotellets koncept.

The Vault Hotel Helsingborg

Foto: Pressbild

Redan i trappan börjar upplevelsen med blommor i taket och fin matta. Det är instagramvänligt och jag tar genast upp mobilen och tar några bilder.  Många hittar till deras hotell just för att de sett inlägg om det i sociala medier eller fått rekommendationer I lobbyn blir det också wow både av inredningen som har en bar kombinerat med receptionsdisk i mitten samt av den gästvänliga och engagerade personalen. Första intrycket är alltid viktigt när man kommer till ett nytt hotell har jag lagt märke till.

Rummen är jättefina och rymliga med rosor på tapeterna. Generellt sätt så andas hela huset kulturbyggnad. Men de har renoverat på ett sådant sätt där det gamla möter det nya på ett sätt som att erorna har gift sig med varandra.

The Vault Hotel Helsingborg

Foto: Pressbild

The Vault har många återkommande gäster förklarar Annika.  Just att det är ett mindre hotell och ingen stor kedja gör att många känner sig mer hemma och blir igenkända av personalen och det blir mer personligt.

 –Vi brukar främst få beröm för två saker och det är för inredningen eller atmosfären och för värdskapet. Internt brukar vi inte benämna de som bor hos oss som gäster utan som vänner och vi vill att du ska känna dig som en väntad vän när du kliver in genom dörren.

 De strävar efter att ”vännerna” ska känna sig bekväma och trivas och detta gäller även på konferenser. I dessa digitala tider är det värdefullt att även få ha fysiska möten och här kan de ha exklusiva konferenser med upp till 30 personer.  Då kan du boka i princip hela hotellet för dig själv, vilket uppskattas av många. Miljön är en viktig del när vi ses på en plats.

The Vault Hotel Helsingborg

Foto: Pressbild

Vad kan du säga om designen och byggnaden?
-För det första att det har varit en bank på 1800-talet och många av de historiska detaljerna finns kvar. Till exempel så har vi bankvalvdörrar kvar och golvet i lobbyn bankens orginalgolv. Vi har även den äldsta hissen i Helsingborg.

Är det något mer som gör er unika?
-Jag vill även lyfta fram att hotellfamiljen Room Republic har en egen välgörenhetsorganisation so m heter Dandelion child – För maskrosbarn i Sydafrika. När du t ex avstår stanna städning eller bokar konferenskoncept Dandelion Deal bidrar du till ett barns framtid och vi garanterar att 100% går oavkortat till barnen eftersom organisationen grundats av våra ägare.

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbild

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbild

Övriga artiklar