Ungdomsförmedlingen hjälper unga få jobb

Här berättar Carl-Hugo Jacobsson hur han och vännen Anton Lidström startade Ungdomsförmedlingen, vad som är det bästa med den resan och varför de har lyckats så bra. Han ger även två tips till dig som också har en idé du vill förverkliga.

Ungdomsförmedlingen hjälper unga få jobb

Eftersom de själva sökte jobb för ett år sedan och insåg att det inte fanns någon enkel metod för att hitta jobb ville de ta tag i problemet och kunna hjälpa andra.

-Det vi har gjort för att lösa detta problem är att skapa en webbplattform som matchar ungdomar med arbetsgivare, bland annat genom inbyggda filter som gör att ungdomar enbart ser jobb de är behöriga för och arbetsgivare endast ser de kandidater de är intresserade av.

Hur hittar de unga till er? 

-Vi marknadsför oss mest på Instagram och LinkedIn. Utöver det tror jag ungdomarna sprider ordet mun till mun, ifall någon får ett jobb genom Ungdomsförmedlingen registrerar sig ofta deras vänner.

Hur kontaktar ni företag?

-Ibland kommer de till oss, och ibland når vi ut till dem via e-post eller LinkedIn för att vi tror att vi kan hjälpa dem med att hitta ung personal.

ungdomsförmedlingen (2)

Carl-Hugo Jacobsson Foto: Pressbild

Dela denna artikeln!