Han grundade Out Quarters

Italienaren Robeto Leonardi är grundare av Out Quarters, ett projekt som erbjuder distansarbetare alternativa arbetsutrymmen och boende utanför den traditionella kontorsmiljön. Projektet fokuserar på att samarbeta med platser i småstäder och områden nära naturen.
Out Quarters

Foto: Pressbild

Vi har valt ut lantliga och naturliga miljöer då vi vill ge kunderna ett unikt mervärde, de får fly från storstädernas jäkt och istället vistas i lugna, pittoreska miljöer samtidigt som de behåller sin arbetsproduktivitet, säger Robert.

Workation är en härlig blandning av arbete och semesterupplevelser som är skräddarsydda för digitala nomader och distansarbetare.

Workation med Out Quarters handlar om att erbjuda möjligheter till upplevelser där kunderna kan kombinera arbete med reseäventyr. Under lågsäsongen är det en perfekt tid att göra en sådan resa när det inte är lika många turister.

Hur kom du på idén?

-Jag bodde i Stockholm under pandemin och då började många distansarbeta i en mycket högre omfattning än tidigare. Då föddes min idé och jag återvände till mitt hemland Italien med en unik vision i åtanke – att hjälpa lokala samhällen att utnyttja lågsäsongens potential.

Out Quaters Robeto Leonardi

Foto: Pressbild

Under sin tid i Sverige fick Roberto en förståelse för det svenska begreppet lagom, vilket förkroppsligar idén om balans och precis lagom mycket. Hans mål var att skapa en vacker och harmonisk miljö i Italien som skulle återspegla detta etos.

Responsen på deras projekt har varit överväldigande positiv. Den entusiasm och det stöd de har fått från alla vi har talat med har verkligen varit inspirerande, förklarar Roberto entusiastiskt.

-Faktum är att Caritas Italien insåg potentialen i vårt projekt de nämnde mig och min affärsidé i deras årsrapport. Den här typen av erkännande och intresse från en så ansedd organisation bekräftar att vi är på rätt väg med vad vi vill skapa.

 

 

Out Quarters

Foto: Pressbild

Vad har du för långsiktiga planer?

-Mitt långsiktiga mål är att skapa en global gemenskap där distansarbetare kan känna tillhörighet och utforska icke-turistdestinationer.

Hans vision är att driva ett företag som går emot trenden med homogenisering och istället strävar efter att hitta unika platser där vi kan sammanföra likasinnade individer menar han.

-De som delar vår passion för att utforska världen få nya vänner och utvidga sitt nätverk. De som vill uppleva det bästa med co-living och co-working.

Out Quarters

Foto: Pressbild

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbild

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Pressbild

Övriga artiklar