Resa till Seychellerna

När jag frågar medlemmarna i mina resegrupper på Facebook om vilket som är deras drömresmål så är det många som svarar Seychellerna och det är lät att förstå, då där bland annat finns fantastiskt natur och exotiska stränder. Här svarar Susanne Ritzen, VD och partner på Hummingbird Lifestyle Travel  på vad som är det bästa med en resa just till Seychellerna.
Resa till Seychellerna

Foto: Seychellernas turistråd

Vi börjar med lite geografi. Seychellerna är en ögrupp som är belägen i Indiska oceanen, närmare bestämt öster om Afrikas östkust. Med sin fantastiska natur och exotiska stränder är Seychellerna känt som ett drömresmål för många.

Seychellerna kännetecknas av en nästan överdådig tropisk skönhet vittnar flera av de som har besökt den destinationen om. Där är kristallklart turkosblått vatten och orörda stränder med kritvit sand precis som en reklamfilm för någon som vill stressa av och uppleva paradiset på jorden. De kritvita stränderna som omringas av vackra granitformationer och med den gröna frodiga naturen som bakgrundskuliss är Seychellerna ett drömresemål, som passar alla oavsett ålder och intressen, enligt Susanne Ritzén.

Resa till Seychellerna

Foto: Seychellernas turistråd

En längtan efter lugn och ro

Många åker dit just för att koppla av, landa i sig själv och njuta och uppleva något annorlunda från vardagen.

-Man väljer detta resmål då det har lite av allt, mångfald, natur, stränder, turkost vatten, boende i alla kategorier så det matchar allas plånböcker. Här finns allt från guesthouses till boutiquhotell till resorts och även One Island one Resort såsom Denis Private Island, en enastående resort på en helt egen ö, säger Susanne Ritzén entusiastiskt.

En annan sak många lyfter fram som Seychellernas fördel är dess avskildhet. Dessa öar är inte alls lika överexploaterade som många andra populära turistdestinationer har blivit. Det gör att det går att känna sig mer fridfull där än på många andra ställen i världen. Livet är stressigt för de flesta så att få semestra utan att behöva trängas är något som resenärerna dit verkligen uppskattar. Tänk att få kunna ha en strand i princip helt för dig själv en dag.

 

 

Resa till Seychellerna

Foto: Seychellernas turistråd

Vem som reser dit

De vanligaste gästerna de säljer resor till är romantiska bröllopsresor, äventyrslystna familjer med tonåringar, ungdomar som vill ö-hoppa ihop och utforska de olika öarna tillsammans, samt även par och vänner som har detta resmål på sin bucketlist och nu är det äntligen dags för denna fina resa., tillägger hon.

-Seychellerna är för många ett resmål som lockar då det inte bara är kungligheter som åker hit utan även ”vanliga” turister.

Ett mer naturskönt och genuint resmål är svårt att hitta, repeterar Susanne med ett leende. Att ö-hoppa och att uppleva öarnas olika kontraster och naturnära omgivning är det man helst vill göra, enligt hennes erfarenhet. Alla som åker till Seychellerna får mycket glädje ut av resan.

-Oavsett om man vill vara under vattenytan och snorkla eller dyka, eller vara på land för att upptäcka naturen, vandringslederna, nationalparken Valle de Mai som stoltserar med världens största cocosnötter eller stränderna, får man en upplevelserik semester, säger Susanne.

Resa till Seychellerna

Foto: Seychellernas turistråd

Dykarnas paradis

 Seychellerna lockar både snorklare och dykare från hela världen. De vill uppleva deras vackra korallrev och det faktum att det finns många olika och ovanliga fiskarter.  en rad olika fiskarter är det en dröm för snorklare och dykare. Du kan till exempel få se vackra sköldpaddor, rockor och valhajar när du dyker under ytan.

För dig som älskar naturen finns det ett antal olika platser att besöka. Det finns inte bara vackra stränder utan även bergiga partier, skogar och tropiska nationalparker, som till exempel Vallée de Mai på Praslin Island, en UNESCO-världsarvsplats.

Eftersom jag Nina Jansdotter inte själv har varit där ännu, kan jag säga att efter att jag skrev denna artikel så vill jag mer än gärna åka dit då det låter fantastiskt och som en paradisupplevelse. Det är lätt att förstå att många har just Seychellerna som sitt favoritresmål nummer 1.

Foto: Seychellernas turistråd

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Seychellernas turistråd

Här nedan kan du se fler bilder från artikeln. Foto: Seychellernas turistråd

Övriga artiklar