Tidlös lyx på anrika Adlon Kempinski i Berlin

Historiens vingslag är alltid närvarande på anrika Adlon Kempinski i Berlin som ligger precis vid ikoniska Brandenburger Tor. Det är inte bara ett lyxhotell med hög klass utan är mer som en institution. Jag har varit på många fina hotell genom åren men detta är helt unikt, och känns tidlöst, det känner jag direkt när jag anländer.

Hotel Adlon Kempinski Berlin

Foto: Pressbild

Adlon Kempinski är inofficiellt det första valet för statsbesök från hela världen och det är lätt att förstå varför. Miljön är lugn och trygg och säkerhetstänket sitter i ryggmärgen och även servicen och designen i hela hotellet är i världsklass.

Adlon Kempinski har Tysklands största utbud av sviter, inklusive tre presidentsviter. I sviterna har det bott stadsöverhuvud från många länder, gäster som är kända från film, musik, affärer eller kultur. Jag hade förmånen att få bo i två av dessa sviter och jag kan bara säga wow, här hade jag kunnat stanna länge. Det var en riktigt skön hemmakänsla, som att vara gäst hos en välbärgad vän. Har du möten där du behöver sitta avskilt passar det bra att ha flera rum i sviten och då kunna bjuda in gästerna där och kunna prata enskilt.

Hotel Adlon Kempinski Berlin

Foto: Pressbild

Annars går det även fint att sitta i lobbyn och ta affärsmöten där miljön är både avslappnad och inspirerande. Där är också mycket bra att varva ner efter en intensiv dag om du inte väljer att ta en stund i deras fantastiska spa. Även det vill jag passa på att rekommendera. Självklart finns det  möjlighet att boka mötesrum för både små och stora sällskap för konferenser och event.

Frukosten är också värd en stor eloge. De erbjuder hur mycket som helst att välja mellan även kaviar och champagne vilket många passade på att börja dagen med. Hela stämningen på morgonen och förmidagen känns väldigt avslappnad och det är lätt att äta frukost länge och föra bra samtal. Det blir verkligen en bra start på dagen då, oavsett vad du har planerat sedan. Om du är i Berlin som turist eller för affärsmöten.

Hotel Adlon Kempinski Berlin

Foto: Pressbild

Jag gillar också hur värdinnan eller värden som visar till bordet frågade: är det första gången du har frukost med oss i stället för hos oss. Det är en sådan skillnad på ordvalet här som gör att du känner dig sedd och välkomnad. Service sitter i ryggmärgen hos alla i personalen här. Som sig bör på ett femstjärnigt och välrenommerat hotell men det är ändå inget jag tar för givet utan vill passa på att lyfta fram som ett gott exempel.

När vi var där fanns det både kända politiker samt supermodeller på plats, eftersom det var Berlin Fashion Week. De hade till och med en exklusiv modevisning i lobbyn, vilket höjde den internationella stämningen rejält den dagen. Det var en upplevelse att från fönstret se hur fans flockades utanför och röda mattan rullades fram i väntan på en karavan av limousiner och poliser.

Hotel Adlon Kempinski Berlin

Foto: Pressbild

Jag är jag otroligt nöjd med min upplevelse av Adlon Kempinski och jag återvänder gärna dit flera gånger, för att ha det som bas när jag upptäcker mer av Berlin och dess stora utbud av mässor, nätverksarrangemang, kultur, shopping med mera.

Övriga artiklar