Vikten av att vara snäll mot dig själv för att nå dina mål

Mål varierar från person till person. Vissa strävar efter en specifik position i sin karriär, medan andra vill gå ner i vikt, bli mer vältränade, uppnå en balanserad livsstil, vårda relationer, lära sig spela ett instrument eller ett nytt språk. Här ger Sophie Hedestad, grundare av Saas startupen NOQX några bra råd om mål.
Sophie Hedestad Vilken Resa

Foto: Pressbild

 Inför varje nytt år gör många människor nyårslöften. Vissa skapar en ”vision board”, där de skapar en fysisk eller digital tavla med viktiga bilder som påminner dem om vad de vill fokusera på under året. Andra skriver upp en ”att göra-lista” i sina mobilanteckningar, medan vissa bara reflekterar över hur de vill att nästa år ska bli. Nu är det sommar och semestertider för de flesta, vilket är en bra tidpunkt för reflektion och att utvärdera hur långt man har kommit med sina löften.

Sophie Hedestad Vilken Resa

Foto: Pressbild

Du har säkert läst otaliga artiklar med tips om hur du kan nå dina mål: att de ska vara specifika, mätbara, tidsbundna, relevanta och uppnåbara, och så vidare. Allt detta stämmer förstås, men om du vill nå dina livsmål och uppnå en viss livsstil behöver du också ha en annan inställning. Du behöver tänka positiva tankar om dig själv och din egen förmåga.

Ingen topp-presterande person har 100% framgång eller är nära det. De bästa idrottsutövarna, entreprenörerna, säljarna och cheferna blir ofta avvisade, misslyckas och förlorar. Det är helt normalt. Men hur du pratar med dig själv efteråt spelar en avgörande roll för om du kommer att resa dig igen.

För att nå dina mål, var snäll mot dig själv och prata med dig själv på ett uppmuntrande sätt. Du har en långsiktig vision för dina mål, och ett eller annat misstag längs vägen kommer inte att förhindra dig från att nå din långsiktiga dröm.

Av: Sophie Hedestad

 

Övriga artiklar